انواع تقسیم بندی بازار مالی

ساخت وبلاگ

جنبه مهمی از این بخش از برنامه درسی SBL شامل در نظر گرفتن طیف گسترده ای از عوامل داخلی و خارجی است که بر موقعیت استراتژیک سازمان و در نهایت جهت استراتژیک آن تأثیر می گذارد. یکی از این نکته ها ، بازار سازمان و مشتریان (اعم از فعلی و بالقوه) است تا نیازهای مختلف آنها را در نظر بگیرند و اطمینان حاصل کنند که بازاریابی تا حد امکان کارآمد و مؤثر است.

چرا تقسیم بازار مهم است؟

تقسیم بازار سازمان پایه و اساس یک استراتژی موفق بازاریابی است. به جای استفاده از رویکرد "یک اندازه متناسب با همه" برای کمپین های بازاریابی ، استفاده از یک ترکیب بازاریابی مناسب ، طراحی شده با نیازهای بیشتر مشتری ، باید به هدایت یک پیام بازاریابی شخصی تر ، مرتبط و مؤثرتر کمک کند که در آن کارآمدتر باشدشرایط زمان ، پول و منابع. سازمانهایی که درک می کنند مشتریان آنها نیازهای فردی ، ترجیحات و رفتارهای فردی دارند ، بهتر می توانند روابط قوی تری با مشتریان برقرار کنند و بنابراین ، مهمتر از آن ، احتمالاً آنها را حفظ می کنند.

تقسیم بازار در مقابل تقسیم مشتری

تقسیم بازار شامل تقسیم بازار به بخش ها و توسعه استراتژی های مختلف برای آن بخش ها است. مثلا:

  • نشانگرها از تقسیم بازار در برنامه ریزی استفاده می کنند (به عنوان مثال ، برخی از تولید کنندگان نوشابه برخی از محصولات خود را به طور خاص برای بخش رژیم غذایی تولید می کنند).
  • شرکت های رسانه ای از تقسیم بندی به عنوان ابزاری برای کمک به خرید کارآمد رسانه استفاده می کنند ، به عنوان مثال ، مانند خرید تبلیغات درون بازی برای هدف قرار دادن نوجوانان یا خرید اسلات تبلیغاتی روزانه تلویزیون برای هدف قرار دادن افراد بازنشسته.
  • مراکز تماس با شرکت بیمه از تقسیم بندی برای شناسایی راه های تطبیق اسکریپت های فروش خود با مشتریان مختلف ، بر اساس سن ، جنسیت ، علایق و غیره استفاده می کنند.
  • خرده فروشان از تقسیم بندی برای شناسایی مواردی که در کنار دیگران در قفسه های خود قرار می گیرند ، استفاده می کنند.
  • بخش های قیمت گذاری از تقسیم بندی برای شناسایی نحوه بهینه سازی مبلغی که مشتریان پرداخت می کنند استفاده می کنند (برای مثال ، شرکت های آموزش دهنده هایی که تخفیف هایی را برای دانشجویان برای سفر در زمان خارج از اوج ارائه می دهند).

تقسیم بندی مشتری همان ایده اصلی تقسیم بازار است ، به جز این که دامنه محدود به مشتریان خود سازمان است. به طور معمول ، تقسیم بندی مشتری بر اساس داده های موجود در پایگاه داده های داخلی سازمان است. تقسیم بندی مشتری شامل تجزیه بازارهای مشتری یک سازمان در گروه های همگن است که هر یک از آنها نسبت به قیمت گذاری ، تبلیغات و سایر عناصر ترکیب بازاریابی واکنش متفاوتی نشان می دهند. هر بخش مشتری شناسایی شده باید با یک ترکیب بازاریابی به صورت جداگانه هدف قرار گیرد.

انواع تقسیم بندی بازار

جمعیتی:

  • سن ، جنس ، وضعیت تأهل
  • درآمد
  • اشتغال
  • ملیت
  • گروه قومی

این به طور معمول ساده ترین شکل تقسیم بندی است ، زیرا این اطلاعات به راحتی جمع آوری می شود و به دست آوردن آن نسبتاً ارزان است. با این حال ، اغلب به همراه نوع دیگری از تقسیم بندی برای کمک به محدود کردن بازار هدف حتی بیشتر استفاده می شود.

وابسته به رفتار

  • فراوانی استفاده از محصول/خدمات
  • وفاداری به برند
  • رفتار معامله (مانند حساسیت به قیمت)
  • رفتار و عادات خرید آنلاین

تقسیم رفتاری به سازمانها کمک می کند تا درک کنند که چگونه مشتری با محصول/ خدمات ارتباط برقرار می کند ، به این معنی که می تواند با دانستن اینکه چگونه احتمالاً نسبت به محصول/ خدمات یا پیام بازاریابی واکنش نشان می دهند ، آنها را به طور مؤثرتری هدف قرار دهند.

وابسته به جغرافیایی

  • کشور یا منطقه
  • بر اساس روستایی یا شهر

اگرچه یک شکل اساسی از تقسیم بندی است ، اما اغلب یک شکل بسیار مؤثر از تقسیم بازار است. درک موقعیت مشتری می تواند به یک سازمان کمک کند تا نیازهای مشتریان را درک کند. درک تفاوتهای منطقه ای ناشی از عواملی مانند فرهنگ ، آب و هوا یا زبان می تواند پیام بازاریابی هدفمند تری را فراهم کند.

وابسته به روانشناسی

  • موقعیت اجتماعی
  • شخصیت
  • سبک زندگی

این شکل از تقسیم بندی بر رفتارهای عاطفی یا روانی مشتریان متمرکز است ، جایی که مشتریان با توجه به ارزش ها ، ویژگی های شخصیتی ، نگرش ، سبک زندگی و علایق گروه بندی می شوند. این به یک سازمان بینش مفیدی در مورد نیازها و ترجیحات مشتریان می دهد. سازمان ها غالباً هنگام انجام تقسیم بندی مشتری ، تجزیه و تحلیل جمعیتی و روانشناختی را با هم ترکیب می کنند تا بتوانند تصویری غنی تر و کامل تر از بخش های مشتری خود ایجاد کنند.

مزایای تقسیم بازار

برآورده کردن نیازهای مشتری می توان طیف وسیعی از نیازهای مشتری را با ارائه محصول/خدمات نسبتاً محدود ، با استفاده از مشوق های مختلف ، فعالیت های تبلیغاتی یا بسته های محصول/خدمات ، برآورده کرد. به عنوان مثال ، ارائه دهندگان خدمات تلویزیون دیجیتال طیف وسیعی از بسته ها و برنامه های تشویقی را بر اساس استفاده ، ترجیحات و علاقه های مختلف مشتری ارائه می دهند. محصول/ خدمات اساسی یکسان است ، اما پیشنهاد آن برای پاسخگویی به نیازهای بخش های مختلف مشتری تنظیم شده است. این باید به افزایش تمرکز روی آن مشتری و اطمینان از حفظ کمک کند.

ارتباطات هدفمند حتی اگر ویژگی های محصول/ خدمات یک سازمان برای هر بخش یکسان باشد ، هنوز هم برای برقراری ارتباط به روشی هدفمند و خاص برای هر یک مهم است. با هدف قرار دادن پیام ، به سازمان این امکان را می دهد تا ویژگی هایی را که برای هر بخش مهم یا مهم هستند (مانند قیمت ، قابلیت اطمینان ، در دسترس بودن و اعتبار) برجسته کند. به عنوان مثال ، یک سازنده خودرو ممکن است مجموعه ای از درایورها را با پیام های بازاریابی مربوط به عملکرد و سرعت یک مدل خودرو هدف قرار دهد ، در حالی که آنها مجموعه دیگری از درایورها را با پیام های بازاریابی مربوط به قابلیت اطمینان و طراحی آن مدل خودرو هدف قرار می دهند.

بهبود تقسیم بندی بازار تمرکز به یک سازمان کمک می کند تا دقیقاً در کدام بخش هایی که می خواهند با محصولات ، خدمات یا کمپین های بازاریابی خاص هدف قرار دهند ، تمرکز کند. با این کار ، سازمان می تواند اطمینان حاصل کند که آنها بخش مناسب را با محصول یا پیام مناسب هدف قرار می دهند که بنابراین دستیابی به بزرگترین بازده سرمایه گذاری را امکان پذیر می کند.

بهبود رقابت در بازار رقابت با تمرکز بر روی بخش های خاص بازار ، که دوباره باید منجر به افزایش بازده سرمایه گذاری شود ، می تواند افزایش یابد. با تمرکز بر روی بخش های خاص و یادگیری هر آنچه که باید در مورد آن بخش بدانند بدان معنی است که هدف قرار دادن صحیح بیشتر است و بنابراین مشتریان راضی تر خواهند بود.

بهبود بهره وری بازاریابی با تجزیه گروه های بزرگ مشتری در گروه های کوچکتر ، سازمانها را برای مدیریت مشتریان و مخاطبان هدف خود آسان تر می کند و بنابراین می تواند از طریق مناسب ترین کانال های بازاریابی ، کمپین های بازاریابی بسیار خاص را به مهمترین افراد طراحی و متناسب کند. زمان کمتری در بازاریابی انبوه هدر می رود ، که در بیشتر موارد به مشتریانی که علاقه مند به پیام بازاریابی سازمان نیستند هدر می رود.

حفظ مشتری با استفاده از تقسیم بندی مشتری ، سازمانها می توانند به سرعت آن دسته از مشتریانی را که نیاز به توجه بیشتری دارند ، شناسایی کنند ، افرادی که بیشتر از آن می شکنند و افرادی که دارای ارزش بالقوه بالایی خواهند بود. با تدوین استراتژی های بازاریابی هدفمند که توجه گروه های مشتری خاص را به خود جلب می کند و با ایجاد تجربیات مثبت برای هر گروه خاص ، بسیار بیشتر احتمال دارد که یک سازمان بتواند با گروه های مشتری رابطه محکمی برقرار کند و بنابراین آنها را حفظ کند.

خلاصه

آگاهی شدید از بخش های مشتری احتمالاً در آینده از اهمیت ویژه ای برخوردار است ، به دلیل محیط سریع و در حال حرکت ، بیشتر و بیشتر توسط اقتصاد اینترنت هدایت می شود. بقا برای بسیاری از سازمان ها تمرکز بیشتری بر شناسایی ارزش خود به مشتریان و ارزش خاص مشتریان به سازمان دارد.

توسط یکی از اعضای تیم بررسی SBL

تجارت گزینه های دودویی در ایران...
ما را در سایت تجارت گزینه های دودویی در ایران دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : زین‌العابدین مراغه‌ای بازدید : 41 تاريخ : دوشنبه 13 شهريور 1402 ساعت: 12:21